ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων δρόμου της Διοργάνωσης σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα οποία οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και ειδικότερα σε όσους είναι άνω των 35 ετών, σε καρδιολογικό έλεγχο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, προσωπικό ιατρικών υπηρεσιών και πρώτων βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης-τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος ιατρικού περιστατικού με την παροχή πρώτων βοηθειών.
Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τον κάθε συμμετέχοντα διότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους υπογράφοντας τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση η οποία συμπεριλαμβάνεται στην έντυπη ή ηλεκτρονική Δήλωση Εγγραφής για τον κάθε ένα αγώνα της Διοργάνωσης.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Κατά μήκος της ΗμιΜαραθώνιας διαδρομής υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, αρχής γενομένης από το 5ο χλμ.
Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στους συμμετέχοντες στην εκκίνηση, τον τερματισμό καθώς και ανά 2,5χλμ. μετά το 5ο χλμ.
Επιπλέον, διατίθενται ισοτονικά/ενεργειακά ποτά στους συμμετέχοντες στην εκκίνηση,
τον τερματισμό καθώς και ανά 5χλμ. μετά το 10ο χλμ.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Σε κάθε χιλιόμετρο των αγωνιστικών διαδρομών θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο είναι 3 ώρες από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης, 09:25. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα τους μέχρι 12:25. Για τον αγώνα δρόμου 10χλμ. το χρονικό όριο είναι 1ώρα & 30 λεπτά από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης, 09:00. Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα μέχρι τις 10:30.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των αγώνων της Διοργάνωσης (εκτός του αγώνα 1.500μ. η οποία είναι άνευ χρονομέτρησης) καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει επίσημη εταιρεία χρονομέτρησης. Για τον λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο και στον αγώνα των 10χλμ. & 5χλμ. θα πρέπει να φέρουν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών.
Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων Χρόνων θα υπάρχουν:

  • Για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο: στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και σε ενδιάμεσο σημείο ελέγχου.
  • Για τον αγώνα δρόμου 10χλμ & 5χλμ..: στην εκκίνηση, στον τερματισμό, καθώς και στο σημείο της αναστροφής.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο μετά τη λήξη των αγώνων. Τυχόν ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εντός πέντε ημερολογιακών ημερών από την ημέρα ανάρτησης των αποτελεσμάτων στο website της Διοργάνωσης.
Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δέκα εργάσιμων ημερών από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Αν ένας αθλητής ακυρωθεί σε ένα αγώνισμα εξαιτίας της παραβίασης κάποιου Άρθρου του κανονισμού που βρίσκεται σε ισχύ, στα επίσημα αποτελέσματα, δεν κατατάσσεται, αναγράφεται και γίνεται αναφορά του Άρθρου το οποίο παραβιάστηκε (Άρθρο 145.1). Όλοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα 1,5χλμ. θα καταγραφούν αλφαβητικά και θα πάρουν ηλεκτρονικά το δίπλωμα τους.

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ.

Για τους συμμετέχοντες δρομείς του ΗμιΜαραθωνίου δρόμου, των 10χλμ. & των 5 χλμ. θα υπάρχει ειδικός χώρος φύλαξης του στεγνού ρουχισμού. Οι δρομείς θα αποθέσουν στον διαμορφωμένο χώρο φύλαξης τα προσωπικά τους αντικείμενα εντός σακιδίου με το ειδικό αυτοκόλλητο Bib Νumber τους, το οποίο θα παραλάβουν από το Κέντρο Εγγραφών.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Τόπος: ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – Λεωφόρο μαραθώνος & 25ης Μαρτίου
Μαραθώνας τηλ 22940 67617.
Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας:
Παρασκευή 05.04.2019 11:00 – 19:00
Σάββατο 06.04.2019 11:00 – 19:00.
Οι συμμετέχοντες οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αριθμό συμμετοχής τους, το chip χρονομέτρησης (μόνο για τους αγώνες Ημιμαραθωνίου Δρόμου, Αγώνα Δρόμου 10χλμ. και 5χλμ.) καθώς επίσης και το υπόλοιπο υλικό της Διοργάνωσης.
“Την ημέρα του Αγώνα, Κυριακή 7 Απριλίου 2019, από τις 07:45 μέχρι 12:30, θα λειτουργεί η Γραμματεία της Διοργάνωσης για την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής, του υλικού της Διοργάνωσης και τις εναπομείνασες διαθέσιμες εγγραφές, για όσους συμμετέχοντες μετακινηθούν αυθημερόν, μία ώρα πριν την διεξαγωγή του κάθε αγώνα δρόμου.”

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραφείο Ημιμαραθωνίου Κ.Ε.Δ.ΜΑ.
Κτίριο Διοίκησης
Λεωφόρος Μαραθώνος 196
Μαραθώνας 19 005

ΤΗΛΕΦΩΝΑ
EMAIL

Copyright © 2020 Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα. All rights reserved.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK