6ος Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα Ελπίδας και Αναγέννησης

Το δρομικό κίνημα στην κοιτίδα του, στην πόλη του Μαραθώνα.

Με γνώμονα τη δυναμική του αγώνα και την προοπτική του να γίνει πόλος έλξης για δρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και με πλήρη συνείδηση της αξίας του Αθλητισμού για τον άνθρωπο, που προάγει τη σωματική και ψυχική υγεία και καλλιεργεί ευγενή αισθήματα, εξαιρετικά χρήσιμα και σε άλλες πτυχές της ζωής του, διοργανώνουμε και φέτος τον 6 ο Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα.

Προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για μια άρτια διοργάνωση, διεθνών προδιαγραφών, αντάξια του ονόματος του τόπου διεξαγωγής του αγώνα, αλλά και των προσδοκιών όλων, όσων συμμετέχουν. Υψηλά ποιοτικά κριτήρια, άψογες τεχνικές προδιαγραφές, σεβασμός στους δρομείς, υψηλή παροχή υπηρεσιών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στενή συνεργασία, ομαδικό πνεύμα, υψηλή συναίσθηση ευθύνης από τους μετέχοντες στη διοργάνωση (Οργανωτική και Εκτελεστική Επιτροπή, Εθελοντές, Υπηρεσίες).

Το μήνυμα που στέλνει ο 6ος Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα είναι αυτό της Ελπίδας και της Αναγέννησης, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας μετά τα δραματικά γεγονότα της 23ης Ιουλίου 2018. Ελπίδα που θα μας δώσει η αθρόα συμμετοχή δρομέων στο πλάι μας, ως αυθεντικό μήνυμα αλληλεγγύης, για την Αναγέννηση και την ανάκτηση σταθερού βηματισμού μας για την επόμενη μέρα. Άλλωστε ο Αθλητισμός μπορεί να χτίσει γέφυρες μεταξύ όλων των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο, να γκρεμίσει τα τείχη των διαφορών στη γλώσσα , τον πολιτισμό, τη θρησκεία , την εθνικότητα , την ηλικία και το φύλο για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης.

Και ο Μαραθώνας μπορεί και δικαιούται να μιλά γι’ αυτά και να στοχεύει πέρα από τα στενά όρια του τόπου, γιατί η φήμη του είναι ήδη μπροστά. Αυτά τα δεδομένα δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες και υψηλές απαιτήσεις, τις οποίες καλούμεθα να ικανοποιήσουμε, ως τοπική κοινωνία. Η ανάδειξη της ιστορικότητας του τόπου μας, καθώς και η σύνδεση του αθλητικού γεγονότος, του Μαραθωνίου δρόμου, με το ιστορικό και τη σημασία του για το παγκόσμιο γίγνεσθαι, θα πρέπει να αποτελούν στρατηγικούς σκοπούς του Δήμου. Η φήμη του Ημιμαραθώνιου Μαραθώνα μπορεί να ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας συνεισφέροντας στην τουριστική αναβάθμιση του τόπου και την ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού. Γι΄αυτό και πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες σ΄αυτή τη γιορτή της πόλης μας. Αθλητική συμμετοχή, κινητοποίηση των πολιτών του Δήμου, εθελοντές. Τίποτε δεν μπορεί να πραγματωθεί χωρίς τη συμβολή των πολλών, ούτε και τα αθλητικά ιδεώδη.

Γιατί τα ιδεώδη δεν είναι κενές λέξεις . Τα οράματα θα δοκιμαστούν στην πράξη και όλοι θα μπορέσουν να δώσουν το δικό τους αγώνα. Ο εθελοντισμός δίνει αυτή τη δυνατότητα σε όλους. Προσβλέπουμε στη συστράτευση όλων σε κοινές δράσεις που θα ανοίξουν νέους δρόμους για το μέλλον.

Και ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί ο πρώτος να κόβει το νήμα, αλλά πάντα στη διαδρομή τρέχουμε όλοι μαζί.

Στους αθλητές και τις αθλήτριες ευχόμαστε καλή επιτυχία και να χαρούν την εμπειρία της συμμετοχής τους.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς και τους εθελοντές που μας στηρίζουν, καθιστώντας εφικτή τη διοργάνωση του αγώνα και ευχόμαστε το πνεύμα του αγώνα να βρει έκφραση στην καθημερινότητά μας, ενάντια ώστε να βρίσκουμε τη δύναμη να ξεπερνάμε τις όποιες αντιξοότητες.Για την Ο.Ε.
Η Πρόεδρος
Χάιδω-Αναστασία Ευαγγελίου-Ρίζου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραφείο Ημιμαραθωνίου Κ.Ε.Δ.ΜΑ.
Κτίριο Διοίκησης
Λεωφόρος Μαραθώνος 196
Μαραθώνας 19 005

ΤΗΛΕΦΩΝΑ
EMAIL

Copyright © 2020 Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα. All rights reserved.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK